Bárhova leeshet egy irányíthatatlanná vált kínai űrrakéta

Kína múlt csütörtökön juttatta a világűrbe leendő állandó űrállomásának főmodulját a Hosszú Menetelés 5B nevű rakétával. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a visszatérő rakéta darabjai hol landolnak, de szakértők szerint félő, hogy lakott területre eshetnek – számolt be róla a The Guardian brit napilap online kiadása.

A fertőzöttek száma 152,5 millió, a halálos áldozatoké 3,2 millió a világon

A világon 152 502 340 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 199 106, a gyógyultaké pedig 89 616 960 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli összesítése szerint.

Miért beszélünk még mindig a 93. Oscarról?

Minden idők legsokszínűbb Oscarján Anthony Hopkins nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, az ázsiai Chloé Zhao lett a legjobb rendező és a filmje a Nomadland másik két kategóriában is győzelmet aratott. A makeup és hairstyling díjnál történelmi diadal született azzal, hogy két női, fekete designer – Mia Neil és Jamika Wilson (valamint Sergio Lopez-Rivera) […]

Amerikában már nem kell maszkot viselnie azoknak, akik az összes oltást megkapták

Keddtől azok az emberek, akik a védettséghez szükséges összes koronavírus elleni oltást megkapták, maszk viselése nélkül is tartózkodhatnak kültéren, de legfeljebb kisebb csoportokban – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója.