Felújítják a Csapókerti Közösségi Házat

Helyi hírek

Átfogó korszerűsítésen esik át a Süveg utcai közösségi ház. Az épületben 25 civil közösség működik, ezek képviselőit tájékoztatta Papp László polgármester a beruházás részleteiről 2021. október 14-én. A jövő nyárig tartó munkálatok ideje alatt átmenetileg könyvtárakban, illetve más közösségi terekben biztosít helyszínt a város a klubok, egyesületek, társaságok számára.

A Csapókerti Közösségi Ház 1962-ben épült. Itt működik jelenleg számos civil szervezet mellett a Városi Szociális Szolgálat egyik telephelye, a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja is. A most kezdődő korszerűsítés három elemből áll. Az épület egyrészt energetikai felújításon esik át, amelynek részeként megvalósul a teljes szigetelés, illetve a fűtési-, szellőző és világítási rendszer megújítása, de akadálymentesítés, illetve napelemek telepítése is a projekt része. Másrészt belső felújítás és eszközbeszerzés valósul meg a Városi Szociális Szolgálat telephelyeként szolgáló épületrészben. Végül pedig a közösségi házban alakítják ki a Debreceniek Házát, ami számos belső átalakítással, térrendezéssel jár, teljesen megújul többek között a színpad és a tánctér is.

„A felújítás összköltsége megközelítőleg 600 millió forint. A munkát szerződés szerint 2022 nyarán kell befejeznie a kivitelezőnek. A beruházás eredményeképp az épületegyüttes nem csak szebb lesz, de olcsóbban és környezetbarátabb módon lehet majd üzemeltetni. A felújítás után minden közösséget visszavárunk ide, egyetlen csoport sem veszíti el a helyét”

– mondta el Papp László polgármester.

A városvezető hozzátette: minden közösséggel megállapodásra jutottak abban, hogyan folytassák tevékenységüket a ház bezárása idején.

A Csapókertben mintegy 20 ezer fő él. A civil szervezetek számát és tevékenységét tekintve ez az egyik legaktívabb városrész: összesen 25 művészeti csoport, közös érdeklődés mentén alakult közösség működik itt, és megközelítőleg 700-800 fő jár ide rendszeresen a kisközösségi alkalmakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük