Varga Mihály: 20 milliárd forinttal megemelték a cégek környezetbarát beruházást támogató pályázati keretet

A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként a keretösszeg 20 milliárd forintos emeléséről döntöttek a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán szerdán.

ITM: új eszközt vethet be márciustól a hatóság a bejelentés nélkül foglalkoztatókkal szemben

A március elsejétől  hatályos törvénymódosítás felszámolhatja  a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát –  hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfői közleményében Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Idén tavasztól a jogsértésen ért munkaadók kötelesek lesznek jogszerűtlenül foglalkoztatott munkavállalóikat visszamenőlegesen legalább egy hónapra bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

“A következő években több ezer debreceninek adnak majd munkát az ide települő cégek” – ígéri az alpolgármester

Debrecen 2021-es költségvetés-tervezetének gazdaságot, oktatást és sportot érintő részleteit mutatta be Barcsa Lajos 2021. február 19-én. Az alpolgármester kiemelte a város munkahelyteremtésre és a családok támogatására irányuló törekvéseit.

Adóügyi államtitkár: már az iparűzési adóelőleg is felezhető

A fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz. Szerdáig az érintett kkv-k jelentős többsége, mintegy 340 ezer vállalkozás, el is küldte az erről szóló nyilatkozatát – tájékoztatta az MTI-t pénteken Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A járvány miatt romlottak a Mol-csoport tavalyi eredményei

A járvány miatt a Mol-csoport eredményei romlottak tavaly 2019-hez képest, az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forintra (2,05 milliárd dollár) esett – derül a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett gyorsjelentésből.