10 gigabites otthoni nettel újít a DIGI

Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként a DIGI csaknem minden előfizetője számára elérhetővé tette az FTTH optikai hálózat biztosította névleges 1 Gbit/s sávszélességet, és még az idén bevezetik a 10 gigabites vezetékes internetszolgáltatást, ami a lakossági szolgáltatásban jelenleg a leggyorsabbnak számít – mondta Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Shanghai Airlines

4-5 újabb, “komoly” repteret építene Magyarországon a kormány

A kormány célja, hogy Magyarország a régióban a legfejlettebb szállítási infrastruktúrával rendelkezzen és maximálisan kihasználja a földrajzi fekvéséből származó adottságait – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, aki a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) kétnapos konferenciáját nyitotta meg csütörtökön Budapesten.

Budapest-Belgrád vasútvonal

Lerakták az “előnyös és biztonságos kínai hitelből” megvalósuló Budapest-Belgrád vasútvonal alapkövét

A hazai közlekedésfejlesztési erőfeszítések középpontjában a következő 10-15 évben egyértelműen a vasút áll, ezen belül pedig az egyik legfontosabb beruházás a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése és kapacitásbővítése – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Kiskunhalason, a fejlesztés alapkőletételén.

Miért érdemes mennyezeti LED csillárt választani?

A világítás meghatározó része a kialakított enteriőrnek, legyen szó az otthonunkról, vagy például egy kávézóról, más szórakozóhelyről. Nemcsak az az érdekes, hogy mekkora fénnyel világítjuk meg az adott teret, hanem az is komoly jelentőséggel bír, hogy milyen lámpatestekkel, milyen stílust kívánunk követni. 

Nem tetszett a szlovákoknak Orbánék földvásárlási szándéka, a magyar kormány meghátrált

A magyar kormány még júliusban döntött arról, létrehozza az ún. Termőföld Magántőkealapot. „Amelynek célja a kelet-közép-európai régióban termőföld vásárlása, megteremtve ezáltal a hazai mezőgazdasági vállalkozások nemzetközi terjeszkedésének alapjait”.