Német nagykövet: Debrecen befektetésösztönző gazdaságpolitikát folytat, szívesen jövünk ide

A Krones Hungary Kft. sikeresen túljutott a pandémián – mondta Johannes Haindl, Németország Budapestre akkreditált nagykövete hétfőn Debrecenben, a cégnél tett látogatása után, sajtótájékoztatón.

Csökkent Magyarország bruttó villamosenergia-felhasználása tavaly

A koronavírus-járvány hatására 1,15 százalékkal csökkent Magyarország bruttó villamosenergia-felhasználása 2020-ban, míg az előző években folyamatos volt a növekedés – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) hétfőn, a magyar villamosenergia-rendszer elmúlt évi adatait összegző legfrissebb kiadványa alapján.

Adókedvezménnyel teszik érdekeltté a cégeket abban, hogy munkanélkülin lévőket vegyenek fel dolgozni

2021. június 10-től bővült az álláskeresőt alkalmazók adókedvezménye. A szociális hozzájárulási adó kedvezmény a korábbi hat hónap helyett már három hónap munkanélküliség után is jár, az intézkedés 30 milliárd forintot hagy a vállalkozói szektorban – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Matolcsy György

Matolcsy elmagyarázta, miért jobb a forint az eurónál, és miért állunk jobban, mint az eurózóna országai

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a kötelezettséghez, de csak biztonságos és sikeres euróbevezetést tartanak elfogadhatónak – fejtette ki a jegybank elnöke a magyarnemzet.hu-n vasárnap megjelent, “Miért jobb nekünk a forint, mint az euró?” című írásában.

KSH: 287 ezer forint a nettó átlagkereset Magyarországon

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A globális online szerencsejáték-piac a várakozások szerint 64,13 milliárd dollárról 2021-ben 72,02 milliárdra növekszik

A globális pandémia szerte a világon vállalkozások millióira volt káros hatással. Némelyikük soha többet nem fog talpra állni, mivel lezárásuk olyan helyzetet teremtett, amelyből már nem tudnak kilábalni. Ez egy igazán szomorú tény.