Európai Gyógyszerügynökség: normál hűtőszekrényben is lehet tárolni a BioNTech/Pfizer-vakcinákat

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) rugalmasabb tárolási körülményeket javasol a BioNTech és a Pfizer cégek közösen kifejlesztett, Comirnaty nevű vakcinájának, az amszterdami székhelyű uniós ügynökség friss ajánlása szerint a bontatlan üvegeket 2-8 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, azaz normál hűtőszekrényben akár egy hónapon át is lehet tárolni.

Franciaországban ma megkezdődik a korlátozások fokozatos enyhítése

A vendéglátóhelyek teraszainak és a kulturális intézményeknek a megnyitásával Franciaországban szerdán megkezdődik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos feloldása, miután a járványügyi mutatók több mint két hete csökkenő tendenciát mutatnak, s az oltási kampány felgyorsulásával naponta több mint félmillió embert oltanak be országszerte. A kormány bejelentette, hogy a turizmus beindítása érdekében a külföldieknek is ingyenesen áll […]

A Bizottság fenntartható kék gazdaság kialakítását szorgalmazza

Az Európai Bizottság ma új uniós megközelítést terjesztett elő a fenntartható kék gazdaságra vonatkozóan a tengerekkel és partvidékekkel kapcsolatos iparágak és ágazatok számára. A fenntartható kék gazdaság kiépítése létfontosságú az európai zöld megállapodás célkitűzéseinek megvalósításához, valamint a világjárvány utáni zöld és inkluzív helyreállításhoz. A fenntartható kék gazdaságra való átállást többek között az új Európai Tengerügyi, […]

Frontex: emelkedett az EU-ba irányuló illegális határátlépések száma

Minden migrációs útvonalon határozottan emelkedett az Európába irányuló illegális határátlépések száma, az év első négy hónapjában mintegy 36 100-an kíséreltek meg az Európai Unió területére jutni, közel egyharmaddal többen, mint egy évvel ezelőtt – közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) hétfőn.

Horvátországban enyhítések jöhetnek június 1-jétől

Horvátországban két hét múlva, kedvező esetben enyhíthetnek a korlátozásokon, és engedélyezhetik az éttermek, valamint a kávézók számára a beltéri kiszolgálást, kinyithatnak a klubok, lehet esküvőket és koncerteket szervezni olyan vendégek számára, akik rendelkeznek digitális zöldigazolvánnyal – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

Romániában feloldották a kültéri maszkviselési kötelezettséget

Romániában szombattól bizonyos kivételekkel feloldják a kültéri maszkviselési kötelezettséget, eltörölték a koronavírus-járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalmat és az üzletek nyitvatartásának korlátozását – jelentette be a péntek esti kormányülés után Florin Citu miniszterelnök.